(+38) 066 363-77-66

(+38) 098 363-77-66

    Як приготувати яблучний сидр у домашніх умовах

     sidr

    Значна кількість рецептів пропонують виготовлення його в двох варіантах: з цільних яблук і готового вичавленого соку. Готують напій як «тихе» вино або вино, що містить газ. Існують прості і більш складні рецептури. Розглянемо кращі - як приготувати домашній яблучний сидр.

    Нагадаємо, що сидр - це легке яблучне вино рецепт якого родом з Франції, де називають його «Cidre».

    Як зробити сидр з яблук

    Будуть потрібні свіжі яблука. Для приготування можно взяти будь-які. Однак якщо яблука надмірно кислі настільки що зводять вилиці, та набиває оскому - то дуже бажано значення показників кислотності знизити. У сік, отриманий від такого варіанту яблук, потрібно додатково додати води з розрахунку: 100 мілілітрів на кожен літр соку. Однак пам'ятаємо, що знижують кислотність і додаткові добавки цукру. Коли смак яблук нормальний - не дуже кислий, то води додатково додавати не варто - смак напою погіршується, він стає дещо «водянистим».

    Сорти яблук можна змішувати. В ідеалі слід дотримуватися наступне співвідношення сортів - кращі пропорції для приготування такі: ½ - кислі яблука / солодкі яблука. Можливо також змішати яблука з грушами в пропорції 1: 1.

    Яблука, зібрані в своєму саду, не варто мити - витріть. Тільки так ви збережете натуральні дріжджі, що живуть на їх покриві, - адже вони поліпшать натуральне бродіння, а значить і смак отриманого продукту. Свіжозібраному врожаю дозвольте вилежатися 2 - 3 дні в теплі, що також покращить бродіння і збільшить віддачу соку від вихідного продукту.

    Нюанс: замість водного затвора при бродінні можна застосувати медичну гумову рукавичку, надівши її на шийку бутля.

    На кожен кілограм яблук беремо 150 грам цукру.

    Інгредієнти:

    • 10 кг яблук;
    • 1,5 кг цукрового піску.

    Воду додаємо до 1-го літра в рідкісних випадках, зазначених вище.

    1. Принесені з магазину яблука вимийте.
    2. Листя і хвостики слід видалити, можливі зони загнивання вирізати.
    3. Подрібнити зі шкіркою і кісточками в м'ясорубці, блендері. Можливо натерти на крупній тертці.
    4. Ємність для проведення етапу бродіння промити ретельно і насухо витерти. Далі її слід заповнити яблучної кашкою не більше ніж на 2/3 об'єму, оскільки для бродіння потрібно вільне місце - буде утворюватися піна і виходити гази.
    5. Додайте цукор, добре перемішайте. Отримане сусло повинно стати кілька солодкуватим без нудотності.
    6. Накрийте ємність марлею, помістіть на 3 - 5 днів в темне приміщення з температурою приблизно кімнатної. Вранці і ввечері щодня слід перемішувати вміст, змішуючи компоненти. Після перших 8 - 20 годин відчуєте бродильний запах, гази, піна.
    7. Через марлю ретельно віджати рідину. Отриманий сік перелити в суху свіжу банку для подальшого бродіння під затвором.
    8. Бродіння триватиме 45 - 60 днів при 18 - 27 ° C. Закінчення бродіння буде позначатися падінням рукавички або закінченням проведення бульбашок газу через гідрозатвор. Зауважимо, якщо через 45 - 50 днів бродіння ще інтенсивно йде, то щоб уникнути появи гіркоти в напої слід акуратно злити з осаду сік в чисту ємність і залишити добродити при колишніх умовах.
    9. Злити з осаду, через марлю процідити.
    10. Розлити в пляшки вище плічок, якщо не плануєте насичення газом, потім щільно закрити. Можна зберігати в загорнених кришками банках.

    На дозрівання сидру, приготованого в домашніх умовах дається три місяці  при 6 - 12 ° С.

    Як приготувати сидр без цукру

    1. Відіжміть сік, дозвольте вистоятися при кімнатній температурі в темряві добу.
    2. Злийте з осаду, заповніть їм бродильно ємність, поставте затвор.
    3. Залиште в темному місці на 3 - 5 тижнів при 20-27 ° C.
    4. По завершенні бродіння - ознаки вказані в пункті 8 попереднього рецепта - злийте, можна через трубку в чисту ємність без осаду.
    5. Закупорте для зберігання. До дегустації слід витримати в прохолодному приміщенні темному 3 - 4 місяці.
    6. Термін зберігання в холодильнику або сховище до трьох років. Напій дає міцність 5 - 10%.

    Домашній сидр з соку

    1. В свіжоприготований сік яблук додаємо цукор. Склад ретельно перемішати до розчинення цукру в соку.
    2. Поставимо під гідрозатвор.
    3. Пройде етап бродіння - зливаємо з утвореного осаду.
    4. Розлити по пляшках, далі за бажанням слід провести карбонізацію - газування.

    Інгредієнти для сидру з соку:

    • сік яблучний - будь-яку кількість;
    • дріжджі - 1 ч.л. без гірки в розрахунку на 1 л. соку.
    • цукровий пісок - 200-245 г на 1 л. соку;

    Газування сидру, зробленого в домашніх умовах

    1. По завершенні етапу бродіння зняти приготований сидр з осаду. 
    2. Необхідно підготувати ємності пластикові або скляні для зберігання напою: вимити і добре просушити.
    3. На дно кожної з них додати цукор зі співвідношення 10 грам на літр вмісту. Цей захід викличе невелике бродіння повторно, в ході якого стане виділятися вуглекислий газ.
    4. Наповніть сидром, однак залиште 5 - 6 см вільного простору. Після чого герметично закупорте пробками або кришками.
    5. Помістіть на 10 - 14 днів в темне місце з умовами кімнатної температури. Перевіряти тиск газу щодня. Надлишок газу слід випустити - можливий розрив пляшки при значному його надлишку.
    6. Перенесіть в холодильник або погріб. Перед дегустацією витримайте 3-4 дня в холодильнику або іншому прохолодному місці.

    Простий рецепт домашнього сидру

    Сидр з покупного соку, можливо, стане улюбленим напоєм як серед літньої спеки, так і в довгі дні міжсезоння.

    1. Дріжджі залийте невеликою кількістю злегка теплого соку - 50 - 70 мл, поставте в тепле місце, вони повинні збільшитися вдвічі в обсязі і почати рясно пінитися.
    2. Ємність вимийте, добре прополощіть водою, висушіть.
    3. Заповніть соком і дріжджовий сумішшю, перемішайте, додавши цукор. Залиште для бродіння, накривши марлею, дочекайтеся початку бродіння помітного на око.
    4. Помістіть під гідрозатвор при 18 ... 25 ° С на 5 - 7 днів до закінчення бродіння.
    5. Злийте з осаду, закупоріть.

    Інгредієнти для найпростішого рецепта:

    • сік яблучний баночний - 2 літри;
    • цукор - 3 ст.л. повні;
    • дріжджі сухі - 1 -1.5 чайна ложка.

    Також ви зажди можете скуштувати, або замовити доставку смачного сидру із закладів Пікантіко Пивтрест.

    Діючі акції

    • Економ разом із Пікантіко - Пивтрест