(+38) 066 363-77-66

(+38) 098 363-77-66

    10 рецептів найсмачніших лимонадів для спекотних літніх днів

     

    Полуничний лимонад

    Полуничний лимонад
    • 420 г рідкого меду
    • 450 г полуниць
    • 350 мл свіжого лимонного соку
    • 1,7 л води

    Влийте до меду 500 мл води і розмішайте до однорідності. Збийте блендером полуницю і медову суміш. Додайте лимонний сік і воду, що залишилася, і перемішайте. Готово!

    Лимонний лимонад із корицею

    Лимонад
    • 10 лимонів (або 350 мл свіжого лимонного соку)
    • 2 л води
    • 350 г цукру
    • 1 паличка кориці

    Із лимонів зняти цедру. Розрізати їх навпіл і вичавити сік. Воду закип'ятити, додати паличку кориці, цедру лимона, цукор і все ретельно перемішати. Дати настоятися. Потім настій процідити і трохи охолодити. З'єднати з соком лимона, перемішати. Лимонний лимонад із корицею готовий. Ви можете контролювати "кислинку" лимонаду за допомогою зменшення або збільшення кількості води. Якщо не любите корицю, просто не додавайте і отримаєте класичний лимонний лимонад. А за бажання сюди можна додати ще тертий корінь імбиру за смаком, але це вже краще підійде для зимових вечорів.

    Малиновий лимонад

    Малиновий лимонад
    • 500 мл соку малини (або 500 г малинового пюре)
    • 500 мл мінеральної води
    • сік двох лимонів
    • 1-2 гілочки м'яти
    • цукор за смаком

    Просто з'єднайте всі інгредієнти, перемішайте, і можна розливати, прикрасивши келихи ягодами малини та листочками м'яти.

    Імбирний лимонад із грейпфрутом і базиліком

    Імбирний лимонад з грейпфрутом і базиліком
    • сік 1 грейпфрута
    • 500 г подрібненого льоду
    • 400 мл імбирної газованої води
    • жменя свіжого базиліку
    • 60 мл базилікового сиропу

    Усе змішати, додати лід і газовану воду. Можна прикрасити шматочками грейпфрута і листочками базиліку.

    Для базилікового сиропу:

    • 200 г цукру
    • 250 г води
    • 250 г свіжого базиліку

    Змішайте в ємності воду і цукор і нагрівайте їх на середньому вогні приблизно 2 хвилини, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте базилік. Дайте йому поваритися 15-20 хвилин, а потім дістаньте його з сиропу, дайте стекти і видаліть. Зберігайте сироп в ємності з кришкою в прохолодному місці.

    Базиліковий лимонад

    Базиліковий лимонад
    • 1 лимон
    • 1 пучок свіжого фіолетового базиліку
    • 150 г цукру
    • 2,5 л води

    Наріжте лимон кружальцями і відокремте листя базиліка від стеблинок. Викладіть листя, цитрус і цукор у киплячу воду. Ще раз доведіть її до кипіння, зніміть з вогню і залиште під кришкою на 15 хвилин. Вийміть лимон і настоюйте ще пів години. Процідіть напій через сито, остудіть і розлийте по склянках із льодом.

    Кавуново-персиковий лимонад

    Кавуновий лимонад
    • 500 г порізаного кавуна
    • 1 персик без шкірки
    • 1 ч ложка стевії (або цукор за смаком)
    • 0,5 ч л соку лайму
    • 100 г подрібненого льоду
    • Лимонна газована вода або содова (для об'єму)

    Подрібнити блендером кавун, персик, лід та інші інгредієнти. Перелити в склянку, додати газовану воду. Подавати з часточкою лайму і льодом.

    Бразильський лимонад

    Бразильський лимонад
    • 3 свіжих лайми
    • 6 ст л згущеного молока
    • 200 г цукру
    • 1,4 л води

    Зріжте з лаймів кінчики і розділіть кожен фрукт на 4-8 частинок. Блендером доведіть цитруси, цукор і воду до однорідності. Процідіть отриману масу через сито. Збийте рідину разом зі згущеним молоком. Потім додайте подрібнений лід і перемішайте блендером ще раз.

    Огірковий лимонад

    Огірковий лимонад
    • 1 великий огірок
    • 280 мл свіжого лимонного соку
    • 170 г рідкого меду
    • 500 мл води
    • 800 мл газованої води

    Наріжте огірок середніми шматочками. Збийте їх блендером разом із лимонним соком, медом і звичайною водою. Процідіть масу через сито і змішайте з газованою водою.

    Лимонад із розмарином

    Лимонад із розмарином
    • 2 л води
    • 300 мл свіжого лимонного соку
    • 2-3 гілочки свіжого розмарину
    • 100 г цукру
    • 170 г меду

    У каструлі закип'ятити 500 мл води. Додайте туди розмарин, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 10 хвилин. Видаліть розмарин і остудіть відвар. Розчиніть у ньому цукор і мед. Охолодіть. Додайте лимонний сік і воду, що залишилася. Розлийте лимонад по склянках із льодом.

    Кокосово-лавандовий лимонад

    Лавандовий лимонад
    • свіжий сік із 9 лимонів
    • 350 г цукру
    • 2 л кокосової води
    • 1 л води
    • 1/2 порції лавандового сиропу

    Змішати всі інгредієнти у великому глечику, гарненько перемішавши довгою ложкою. Подавати, прикрасивши скибочками лимона і гілочкою лаванди.

    Для лавандового сиропу знадобиться: 

    • 500 г цукру
    • 400 г води
    • 3 ст л сушеної лаванди
    • кілька крапель фіолетового барвника (за бажанням)

    Змішайте в ємності воду і цукор, нагрівайте їх на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться (приблизно 2 хвилини). Додайте лаванду. Дайте сиропу поваритися 15-20 хвилин, а потім зніміть і процідіть його. Додайте барвник. Зберігайте в ємності з кришкою в прохолодному місці.

    Діючі акції

    • Економ разом із Пікантіко - Пивтрест